Att undervisa i gitarr är mer än bara ett jobb för mig – det är min passion och min livsstil. Den största glädjen för mig är att se mina elever utvecklas. Det är den passionen som driver mig som gitarrlärare och som gör mitt arbete så meningsfullt och uppfyllande.
  • Expertis och erfarenhet: Med över 30+ års erfarenhet av att spela och undervisa gitarr har jag utvecklat en djup förståelse för instrumentet och dess tekniker. Jag har hjälpt över 2000 elever att nå sina musikaliska mål och är redo att guida dig på din egen resa.
  •  Personlig anpassning: Jag förstår att varje elev är unik och har olika mål och ambitioner. Genom att skapa en personlig undervisningsplan anpassad efter dina behov och önskemål kommer jag att maximera ditt lärande och hjälpa dig att snabbt utvecklas som gitarrist.
  • Lär dig på ditt eget sätt: Oavsett om du föredrar att lära dig genom att spela dina favoritlåtar, improvisera eller utforska musikalisk teori, kommer jag att anpassa lektionerna efter dina preferenser. Det handlar om att göra inlärningen rolig och engagerande för dig.
  • Teknik och musikalisk förståelse: Genom mina lektioner kommer du inte bara att behärska gitarrtekniker, utan även få en djupare förståelse för musikteori och hur den tillämpas på gitarrspel. Detta kommer att öppna dörrar till att bli en mer kreativ och uttrycksfull gitarrist.
  • Stödjande och inspirerande lärandemiljö: Jag tror på att skapa en positiv och stödjande miljö där du kan växa och utvecklas som gitarrist. Jag kommer att vara där vid varje steg för att ge dig den uppmuntran och feedback som behövs för att du ska nå dina musikaliska mål.

Ta chansen att bli den gitarrist du alltid har drömt om att vara! Kontakta mig, Jonas, idag och boka dina första gitarrlektioner. Tillsammans kommer vi att ta ditt gitarrspel till nya höjder!”

När vi når en punkt där vi känner att vi inte längre utvecklas och verkar stå still på samma plats, kan det vara frustrerande. Vid sådana tillfällen kan det vara frestande att försöka lära sig något nytt genom att titta på videor på YouTube. Men här uppstår en utmaning – du kan inte få feedback från personen som spelade in videon för att veta om du gör rätt eller fel. Till och med små detaljer som att hålla plektrumet felaktigt kan påverka hur du lär dig och tränar på ett negativt sätt.

Förutom det faktum att du kan tappa mycket tid på att söka efter video efter video för att lära dig det du vill, så är det också värdefull tid som du kunde ha ägnat åt att faktiskt öva på gitarren. Genom att ha rätt vägledning och en strukturerad läroplan från en gitarrlärare behöver du inte längre lägga tid på att leta på YouTube. Istället kan du investera den tiden direkt på att spela gitarr och utveckla dina färdigheter.

Andra optionen är att leta upp en gitarrlärare med erfarenhet, en gitarrlärare som själv har gått i alla tänkbara fallgropar och kan lära dig att undvika dom.

Jonas är en gitarrlärare i elitklass. Inte minst är han bra tekniskt och lär ut på ett pedagogiskt och ett bra sätt.
Erik Noren (elev)

Gitarrläraren ska vara både pedagogisk och lyhörd
Förutom att vara pedagogisk (undervisa så du hela tiden förstår vad det är du lär dig och varför du ska lära dig det) när man lär ut gitarr så är det extremt viktigt att vara lyhörd.

Jag har letat länge efter en gitarrlärare som hade mer kunskaper i teorin och i praktiken.
Nu med Jonas känns det att jag återigen utvecklas åt rätt riktigt och därmed öppnas en hel värld.
Mark Szabolcs Toth (elev)

Gitarrläraren måste lyssna på DIG vad du vill lära dig!
Om du rent tekniskt inte är på rätt nivå ännu, är det viktigt att din gitarrlärare tillhandahåller dig rätt övningar för att gradvis bygga upp din teknik. Gitarrläraren bör ge dig de verktyg och övningar som behövs för att du ska kunna spela det du önskar på sikt. Det är dock viktigt att notera att din gitarrlärare själv bör ha förmågan att spela det du strävar efter.

En kompetent gitarrlärare ska kunna bedöma din nuvarande tekniska nivå och anpassa övningarna och undervisningen därefter. Genom att ge dig rätt verktyg och övningsmaterial kan de hjälpa dig att bygga upp dina färdigheter och utveckla din teknik. Det är viktigt att ha en lärare som kan visa och demonstrera tekniker och musikstycken på en nivå som är önskad och inspirerande för dig som elev.

Om du är osäker på vad du vill eller behöver lära dig på gitarr, bör du och gitarrläraren samarbeta för att komma fram till det gemensamt. Du kan också spela upp det du redan kan för gitarrläraren, vilket kan ge dem en grund för att ge förslag på hur din lektionsplan kan se ut och vilka områden du kan fokusera på.

Det är viktigt att du känner att din gitarrlärare lyssnar på dig och är engagerad i din utveckling. Om du upplever att gitarrläraren inte uppfyller dessa förväntningar eller verkar oengagerad, byt gitarrlärare! Att ha en positiv och givande relation med din lärare är viktigt för att du ska kunna trivas och uppnå dina musikaliska mål.

Redan efter första lektionen så kändes det som man lärt sig något som egentligen skulle ta flera månader att förstå sig på. Jonas är toppen då han lyssnar och förklarar väldigt pedagogiskt.
Jonathan Nordfeldt

Hitta en gitarrlärare som hjälper dig utvecklas
Att hitta en gitarrlärare som kombinerar både en imponerande teknisk skicklighet och en förmåga att vara en effektiv och engagerad lärare kan vara en utmaning, men det är värt att leta efter någon som kan erbjuda en holistisk inlärningsupplevelse och verkligen hjälpa dig att utvecklas på gitarr.

Det är inte alltid en duktig gitarrist även är duktig pedagog men det är Jonas! Det finns en röd tråd i upplägget och man känner hela tiden att man utvecklas. Letar du efter gitarrlärare kan du alltså sluta leta nu ?
Kontakta Jonas!
Håkan Lind (elev)

Varje gitarrlektion anpassas efter dig som elev
Som elev är du unik och därför anpassas gitarrlektionerna helt efter din individuella nivå och behov.
Det innebär att dina lektioner är skräddarsydda specifikt för dig. Vi går tillsammans igenom en lektionsplan för att säkerställa att du får ut maximalt av varje lektion.

Genom att anpassa lektionerna efter din nivå och dina mål kan vi fokusera på de områden som är mest relevanta och givande för dig. Genom att arbeta tillsammans med en strukturerad lektionsplan kan vi säkerställa att varje lektion är meningsfull och produktiv. Syftet är att du ska få ut det bästa av varje lektion och att du gradvis utvecklar dina färdigheter på gitarr på ett effektivt sätt.

Jonas är inte bara en fruktansvärt bra gitarrist utan även en fenomenal pedagog, lyhörd, lättsam och trevlig. Vilket gör allting bara roligt och avslappnat. Funderar du på att ta gitarrlektioner, sluta leta!!!
Kan inte rekommendera någon annan än Jonas!

Dany Thunder

Jag hade Jonas som gitarrlärare under flera år och har alltid varit nöjd både med honom och hans lektioner. Det har alltid varit individanpassade efter mina önskemål och jag har utvecklats otroligt mycket som gitarrist tack vare Jonas! Kan varmt rekommendera honom! Oavsett vilken nivå du är på kommer du utvecklas både som gitarrist och musiker överlag med lektioner av Jonas!
Johan Walter

Lektionerna
Lektionerna hålls i Göteborg i en lugn och harmonisk miljö.
Undervisning sker Måndag till Fredag från kl 15:00-21:00. (Med reservation för eventuella ändringar)

Om du väljer att inte ta gitarrlektioner och försöker lära dig på egen hand, finns det några vanliga fallgropar du bör vara medveten om:

  1. Utveckling av felaktiga tekniker: Utan professionell vägledning kan det vara lätt att utveckla felaktiga speltekniker och hållningar. Detta kan leda till smärta, skador eller begränsningar i ditt spel. Att ha en erfaren gitarrinstruktör vid din sida hjälper dig att undvika dessa fel och bygga upp en korrekt teknik från början.

  2. Brist på strukturerad inlärning: Att lära sig gitarr på egen hand kan vara överväldigande eftersom det inte finns någon strukturerad inlärningsplan att följa. Du kanske inte vet var du ska börja eller vilken ordning du ska lära dig olika tekniker och koncept. En instruktör kan ge dig en tydlig riktning och lägga upp en progressiv inlärningsplan för att säkerställa att du bygger upp dina färdigheter på ett organiserat sätt.

  3. Brist på feedback och korrigering: Utan någon som kan ge dig feedback på ditt spel kan du missa viktiga detaljer eller misstagen du gör. Det kan vara svårt att upptäcka och korrigera felaktigheter eller utmaningar du står inför utan någon kvalificerad instruktör som kan guida och korrigera dig. Feedback är viktig för att förbättra och förhindra att dåliga vanor utvecklas.

  4. Begränsad kunskap om musikteori: Musikkunskap och teori är viktiga komponenter för att bli en skicklig gitarrist. Utan en instruktör kan du missa viktiga koncept inom musikteori som kan hjälpa dig att förstå ackordprogressioner, skalor och komposition. Att förstå teorin bakom musiken kommer att ge dig en djupare förståelse och förbättra din förmåga att improvisera och skapa egna melodier.

  5. Brist på motivation och disciplin: Att lära sig gitarr på egen hand kan vara en utmaning när det gäller motivation och disciplin. Utan fasta lektionstider och någon att ansvara inför kan det vara lätt att bli distraherad eller ge upp när det blir svårt. Att ha en instruktör kan ge dig den motivation och ansvarsfaktor som behövs för att hålla dig engagerad och disciplinerad i din inlärningsprocess.

Sammanfattningsvis kan bristen på professionell vägledning, strukturerad inlärning, feedback, musikteori och motivation vara betydande fallgropar om du väljer att inte ta gitarrlektioner. Att investera i rätt instruktion och vägledning kan hjälpa dig att undvika dessa hinder och nå dina musikaliska mål på ett mer effektivt och framgångsrikt sätt.

Jag undervisar också genom ‘Superprof’. Kolla gärna in dom: Superprof