Med över 30 års erfarenhet av gitarrundervisning och över 2000 elever lär jag dig med enkla medel bli den bästa gitarrist du kan bli och du har roligt under tiden 🙂 Se vad andra säger om mina gitarrlektioner här (öppnas i ett nytt fönster)

Alla kommer vi till en punkt då vi känner att vi inte utvecklas, det känns som att man står och stampar på samma ställe hela tiden. Vad gör man då? Tittar på videos på youtube i hopp om att man kanske kan lära sig nåt nytt där?! Absolut, problemet är ju bara att du kan inte fråga personen som har spelat in videon om du gör rätt eller ej. Det kan handla om en sådan liten grej som att du kanske vinklar plektrumet fel vilket gör att du övar in det helt fel.

Dessutom kommer du spendera väldigt mycket tid på att leta video efter video på det du vill lära dig. Den tiden skulle du kunnat lägga på att öva på gitarren istället. Med rätt vägledning och struktur av en gitarrlärare behöver du inte spendera tiden på youtube, du spenderar den på gitarren!

Andra optionen är att leta upp en gitarrlärare med erfarenhet, en gitarrlärare som själv har gått i alla tänkbara fallgropar och kan lära dig att undvika dom.

Det är viktigt att gitarrläraren behärskar det du vill lära dig.
Du vill ta lektioner för du vill bli bättre på t.ex. hårdrock/metalkomp, då blir det väldigt fel om du går till en gitarrlärare som spelar indierock t.ex. för stilmässigt är det ljusår från varandra. Dom tekniker som används inom just hårdrock/metal kan oftast inte en indierock gitarrist spela. Men är man en nybörjargitarrist tänker man kanske inte på det utan man tycker det låter hårdrock bara för att gitarrläraren använder ett distat gitarrljud.

Jonas är en gitarrlärare i elitklass. Inte minst är han bra tekniskt och lär ut på ett pedagogiskt och ett bra sätt.
Erik Noren (elev)

Gitarrläraren ska inte hämma ditt gitarrspel.

Samma sak om du vill lära dig skalor, licks och solotekniker. En gitarrlärare kan lära dig dom grundläggande skalorna, den pentatoniska skalan och bluesskalan men vad som gång på gång gör mig förvånad är att det är så få gitarrlärare som inte lär ut ’5 box systemet’? Det är ett smart system för att lära sig spela dom två grundläggande skalorna över hela gitarrbrädan och inte bara i en position som många gitarrlärare undervisar.
Genom att inte lära ut ’5 box systemet’ hämmar det faktiskt eleven och hans spel. Eleven får tyvärr oftast heller inte lära sig det teoretiska till skalorna som intervallerna (Avståndet mellan varje skalton. 1, b3, 4, 5, b7 = pentatoniska skalan.) och namnet på varje intervall (tonika, liten ters, kvart, kvint, liten septim).

När man lär gitarrelever det så blir deras spel friare då eleven får en bättre förståelse för just varje skala och hur man kan använda skalorna när dom t.ex. jammar.

Jag har letat länge efter en gitarrlärare som hade mer kunskaper i teorin och i praktiken.
Nu med Jonas känns det att jag återigen utvecklas åt rätt riktigt och därmed öppnas en hel värld.
Mark Szabolcs Toth (elev)

Gitarrläraren ska vara både pedagogisk och lyhörd
Förutom att vara pedagogisk (undervisa så du hela tiden förstår vad det är du lär dig och varför du ska lära dig det) när man lär ut gitarr så är det extremt viktigt att vara lyhörd.

Gitarrläraren måste lyssna på DIG vad du vill lära dig!
Är du rent tekniskt inte på rätt nivå ännu ska gitarrläraren ge dig rätt övningar så du till slut kan spela det du vill spela. Gitarrläraren ska med andra ord ge dig rätt verktyg så du kan bygga upp din teknik. Förutsatt att gitarrläraren själv kan spela det.

Är du osäker på vad du vill eller behöver lära dig så ska du och gitarrläraren komma fram till det tillsammans eller så spelar du upp det du kan så gitarrläraren kan ge förslag på hur din lektionsplan skulle kunna se ut.
Känner du att gitarrläraren inte lyssnar på dig eller verkar vara oengagerad, gå till en annan gitarrlärare!

Redan efter första lektionen så kändes det som man lärt sig något som egentligen skulle ta flera månader att förstå sig på. Jonas är toppen då han lyssnar och förklarar väldigt pedagogiskt.
Jonathan Nordfeldt

Gitarrläraren är grym som få på att spela men kan han lära ut?

Har du tur hittar du en gitarrlärare som inte bara är uber-grym på att spela, han har också koll på ackord, skalor, teori, harmonilära, han är också en bra gitarrlärare. För det är inte självklart att han är en bra gitarrlärare bara för att han är uber-grym på gitarr.
Undervisa gitarr bra och verkligen se vad eleven behöver lära sig tar åratal att lära sig. Alltför många gånger har elever berättat om tidigare gitarrlärare som slösat på lektionstiden genom att visa sina senaste grymma licks, men undervisa kunde dom inte.

Det är inte alltid en duktig gitarrist även är duktig pedagog men det är Jonas! Det finns en röd tråd i upplägget och man känner hela tiden att man utvecklas. Letar du efter gitarrlärare kan du alltså sluta leta nu ?
Kontakta Jonas!
Håkan Lind (elev)

Varje gitarrlektion anpassas efter dig som elev
Du som elev är ju individuell så gitarrlektionerna anpassas helt efter din nivå vilket betyder att dina lektioner är skräddarsydda till dig. Du har en lektionsplan som vi tillsammans har gått igenom för att du ska få ut maximalt mycket på varje lektion.

Jonas är inte bara en fruktansvärt bra gitarrist utan även en fenomenal pedagog, lyhörd, lättsam och trevlig. Vilket gör allting bara roligt och avslappnat. Funderar du på att ta gitarrlektioner, sluta leta!!!
Kan inte rekommendera någon annan än Jonas!

Dany Thunder

Då du tar lektioner av mig får du:
– En lektionsplan som anpassas åt dig efter vilken nivå du är på
– MP3 filer av all musik till dina lektioner.
– Bakgrundsmusik som du själv kan öva efter.
– Allt visas i både tabulatur och noter.
– Fingersättningar/plektrumtekniker visas i varje exempel.
– Övningsschema för effektivare inlärning (Exempel på ett övningsschema till en bluesrock elev. Öppnas i en ny länk.)
– Support genom e-mail, telefon, messenger, skype, zoom. Även efter kontorstider.
– Tips och råd när du ska köpa gitarr, gitarrförstärkare, strängar, spela live
– Möjlighet till grupplektioner finns också! Max 3 elever dock.

I varje lektion får du som sagt också:
– en pdf-fil där allt står förklarat i noter, tabulatur, fingersättningar, plektrumteknik.
– ljudfiler så du kan höra hur det ska låta.
– backingtracks (bakgrundskomp) som är specialkomponerade av mig där du själv kan jamma in skalan, solotekniken eller kompet vi jobbar på.

Jag hade Jonas som gitarrlärare under flera år och har alltid varit nöjd både med honom och hans lektioner. Det har alltid varit individanpassade efter mina önskemål och jag har utvecklats otroligt mycket som gitarrist tack vare Jonas! Kan varmt rekommendera honom! Oavsett vilken nivå du är på kommer du utvecklas både som gitarrist och musiker överlag med lektioner av Jonas! ??
Johan Walter

Lektionerna
Lektionerna hålls i Göteborg i en lugn och harmonisk miljö.
Undervisning sker Måndag till Fredag från kl 12:00-20:00. (Med reservation för eventuella ändringar)

Vad undervisar jag?
· Rock, funk, visor, reggae, hårdrock, latinrock, bluesrock m.m.
· Skalor som Pentatonisk, bluesskalan, diatoniska skalor, symmetriska skalor, exotiska skalor m.m.
· Ackord.
· Komp i olika stilar
· Plektrumövningar för mycket bättre plektrumteknik
· Fingerövningar för starkare fingrar
· Solotekniker som legato/stringskipping/sweep picking/pivoting m.m.
· Hur ackord och skalor hänger ihop.
· Låtar
· Teori/harmonilära och mycket mer.

Varför ska du välja att ta mina lektioner?

  • Undervisa gitarr är min främsta passion. Jag är inte bara en gitarrist som undervisar vid sidan av; det här är min jobb. Ett jobb som jag verkligen älskar och fortfarande älskar efter att undervisat över 30-år.
  • Lektionerna är strukturerade men flexibla. Varje elev har sin egen lektionsplan som vi tillsammans har gått igenom och som är skräddarsydd för just den eleven så eleven vet vad vi ska jobba på i varje lektion. Självklart kan man under resans gång ändra i lektionsplanen, den är inte skriven i sten.

  • Jag gör noteringar efter varje lektion. Jag gör också noteringar på vad som behöver jobbas på mer. Jag bryr mig verkligen om varje elevs utveckling, jag skulle aldrig gå vidare i lektionsplanen om inte lektionen är färdig och eleven verkligen förstår lektionen.

  • Full support. Kör du fast eller du har något du undrar över, når du mig på mobil, messenger, skype, zoom, email nästan dygnet runt.
  • Faktura. Betalning sker på faktura.

Jag undervisar också genom ‘Superprof’. Kolla gärna in dom: Superprof