Välkommen till Jonas Hörnqvist gitarrlektioner. Jag erbjuder gitarrlektioner som är pedagogiskt beprövade undervisningstekniker som gör lärandet både enkelt och roligt. Oavsett om du är nybörjare eller vill förbättra dina färdigheter, har jag den perfekta lösningen för dig!

Jonas är en gitarrlärare i elitklass. Inte minst är han bra tekniskt och lär ut på ett pedagogiskt och ett bra sätt.
Erik Noren (elev)

Gitarrläraren ska vara både pedagogisk och lyhörd
Förutom att vara pedagogisk (undervisa så du hela tiden förstår vad det är du lär dig och varför du ska lära dig det) när man lär ut gitarr så är det extremt viktigt att vara lyhörd.

Jag har letat länge efter en gitarrlärare som hade mer kunskaper i teorin och i praktiken.
Nu med Jonas känns det att jag återigen utvecklas åt rätt riktigt och därmed öppnas en hel värld.
Mark Szabolcs Toth (elev)

Gitarrläraren måste lyssna på DIG vad du vill lära dig!
En kompetent gitarrlärare ska kunna bedöma din nuvarande tekniska nivå och anpassa övningarna och undervisningen därefter. Genom att ge dig rätt verktyg och övningsmaterial kan de hjälpa dig att bygga upp dina färdigheter och utveckla din teknik. Det är viktigt att ha en lärare som kan visa och demonstrera tekniker och musikstycken på en nivå som är önskad och inspirerande för dig som elev.

Om du är osäker på vad du vill eller behöver lära dig på gitarr, bör du och gitarrläraren samarbeta för att komma fram till det gemensamt. Du kan också spela upp det du redan kan för gitarrläraren, vilket kan ge dem en grund för att ge förslag på hur din lektionsplan kan se ut och vilka områden du kan fokusera på.

Det är viktigt att du känner att din gitarrlärare lyssnar på dig och är engagerad i din utveckling. Om du upplever att gitarrläraren inte uppfyller dessa förväntningar eller verkar oengagerad, byt gitarrlärare! Att ha en positiv och givande relation med din lärare är viktigt för att du ska kunna trivas och uppnå dina musikaliska mål.

Redan efter första lektionen så kändes det som man lärt sig något som egentligen skulle ta flera månader att förstå sig på. Jonas är toppen då han lyssnar och förklarar väldigt pedagogiskt.
Jonathan Nordfeldt

Hitta en gitarrlärare som hjälper dig utvecklas
Att hitta en gitarrlärare som kombinerar både en imponerande teknisk skicklighet och en förmåga att vara en effektiv och engagerad lärare kan vara en utmaning, men det är värt att leta efter någon som kan erbjuda en holistisk inlärningsupplevelse och verkligen hjälpa dig att utvecklas på gitarr.

Det är inte alltid en duktig gitarrist även är duktig pedagog men det är Jonas! Det finns en röd tråd i upplägget och man känner hela tiden att man utvecklas. Letar du efter gitarrlärare kan du alltså sluta leta nu ?
Kontakta Jonas!
Håkan Lind (elev)

Varje gitarrlektion anpassas efter dig som elev
Som elev är du unik och därför anpassas gitarrlektionerna helt efter din individuella nivå och behov.
Det innebär att dina lektioner är skräddarsydda specifikt för dig.

Genom att anpassa lektionerna efter din nivå och dina mål kan vi fokusera på de områden som är mest relevanta och givande för dig. Genom att arbeta tillsammans med en strukturerad lektionsplan kan vi säkerställa att varje lektion är meningsfull och produktiv. Syftet är att du ska få ut det bästa av varje lektion och att du gradvis utvecklar dina färdigheter på gitarr på ett effektivt sätt.

Jonas är inte bara en fruktansvärt bra gitarrist utan även en fenomenal pedagog, lyhörd, lättsam och trevlig. Vilket gör allting bara roligt och avslappnat. Funderar du på att ta gitarrlektioner, sluta leta!!!
Kan inte rekommendera någon annan än Jonas!

Dany Thunder

Jag hade Jonas som gitarrlärare under flera år och har alltid varit nöjd både med honom och hans lektioner. Det har alltid varit individanpassade efter mina önskemål och jag har utvecklats otroligt mycket som gitarrist tack vare Jonas! Kan varmt rekommendera honom! Oavsett vilken nivå du är på kommer du utvecklas både som gitarrist och musiker överlag med lektioner av Jonas!
Johan Walter

Lektionerna
Lektionerna hålls i Västra Frölunda i en lugn och harmonisk miljö.
Undervisning sker Måndag till Fredag från kl 15:00-21:00. (Med reservation för eventuella ändringar)

Om du väljer att inte ta gitarrlektioner och försöker lära dig på egen hand, finns det några vanliga fallgropar du bör vara medveten om:

  1. Utveckling av felaktiga tekniker: Utan professionell vägledning kan det vara lätt att utveckla felaktiga speltekniker och hållningar. Detta kan leda till smärta, skador eller begränsningar i ditt spel. Att ha en erfaren gitarrinstruktör vid din sida hjälper dig att undvika dessa fel och bygga upp en korrekt teknik från början.

  2. Brist på strukturerad inlärning: Att lära sig gitarr på egen hand kan vara överväldigande eftersom det inte finns någon strukturerad inlärningsplan att följa. Du kanske inte vet var du ska börja eller vilken ordning du ska lära dig olika tekniker och koncept. En instruktör kan ge dig en tydlig riktning och lägga upp en progressiv inlärningsplan för att säkerställa att du bygger upp dina färdigheter på ett organiserat sätt.

  3. Brist på feedback och korrigering: Utan någon som kan ge dig feedback på ditt spel kan du missa viktiga detaljer eller misstagen du gör. Det kan vara svårt att upptäcka och korrigera felaktigheter eller utmaningar du står inför utan någon kvalificerad instruktör som kan guida och korrigera dig. Feedback är viktig för att förbättra och förhindra att dåliga vanor utvecklas.

  4. Begränsad kunskap om musikteori: Musikkunskap och teori är viktiga komponenter för att bli en skicklig gitarrist. Utan en instruktör kan du missa viktiga koncept inom musikteori som kan hjälpa dig att förstå ackordprogressioner, skalor och komposition. Att förstå teorin bakom musiken kommer att ge dig en djupare förståelse och förbättra din förmåga att improvisera och skapa egna melodier.

  5. Brist på motivation och disciplin: Att lära sig gitarr på egen hand kan vara en utmaning när det gäller motivation och disciplin. Utan fasta lektionstider och någon att ansvara inför kan det vara lätt att bli distraherad eller ge upp när det blir svårt. Att ha en instruktör kan ge dig den motivation och ansvarsfaktor som behövs för att hålla dig engagerad och disciplinerad i din inlärningsprocess.

Sammanfattningsvis kan bristen på professionell vägledning, strukturerad inlärning, feedback, musikteori och motivation vara betydande fallgropar om du väljer att inte ta gitarrlektioner. Att investera i rätt instruktion och vägledning kan hjälpa dig att undvika dessa hinder och nå dina musikaliska mål på ett mer effektivt och framgångsrikt sätt.

Jag undervisar också genom ‘Superprof’. Kolla gärna in dom: Superprof